کارتینگ

کارتینگ ورزش مادر مسابقات اتومبیل‌رانی است. یعنی هر کسی که می‌خواهد در ورزش اتومبیل‌رانی حرفه ای شود ابتدا از این ورزش شروع می‌کند. برای این ورزش از ماشین‌هایی به نام کارت استفاده می‌کنند. ماشین‌هایی کوچک که به اصطلاح به آن چرخ باز می‌گویند یعنی چرخ‌ها فاقد گلگیرند. موتور کارت‌ها ۱۲۵ سی سی است و رانندگان حرفه‌ای این رشته ورزشی می‌توانند با سرعتی ۱۸۰ کیلومتری در پیست‌های حرفه‌ای رانندگی کنند. اما آماتورها و رانندگان تفریحی نباید بیشتر از ۸۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بگیرند. این خودروها که با توجه به نوع طراحی آن ها، کارت، گو کارت، و یا کارت گیربکس دنده ای نامیده می شوند، در پیست های کوتاه با یکدیگر به رقابت می پردازند. این ماشین ها معمولاً در میزان سرعت بسیار متنوع هستند؛ برای مثال نوعی از آن به نام سوپر کارت می‌تواند به سرعت بیش از ۲۶۰ کیلومتر در ساعت برسد. البته مدل های دیگر آن که برای استفاده تفریحی مردم در نظر گرفته شده است، دارای سرعت های پایین تری هستند.

کارتینگ

کارتینگ

کارتینگ سال هاست که کارتینگ جای خودش را در میادین ورزشی باز کرده و به عنوان یکی از ورزش های محبوب دنیا مطرح شده است. مشهورترین نامی که در عرصه رانندگی شنیده اید، مایکل شوماخر است که بارها برای تعریف از رانندگی خوب یک نفر از او یاد می کنید.

مسابقه کارتینگ

بد نیست بدانید او هم از کارتینگ شروع کرده تا به اینجا رسیده است. اما آیا کارتینگ نمی تواند تنها یک تفریح باشد؟ آیا فقط در صورتی می شود سوار بر این ماشین های کوچک شد که یک حرفه ای باشید؟ آیا نیاز به آموزش خاصی دارید؟

البته که حتما نباید شوماخر باشید تا بتوانید هیجان ماشین سواری را تجربه کنید. کارت ها حتا برای کسانی که گواهینامه هم ندارند مجاز است و همه افراد اعم از خانم ها و آقایان می توانند از سوار شدن بر آن لذت ببرند. باید بدانید که کارت ها در اصطلاح دو نوع دارند: کارت رنتال (Rental) برای مبتدیان و کارت ریس (Race) برای حرفه ای ها. ماشین های رنتال، فرصت تجربه سرعت را به مردم عادی می دهند و تنها برای استفاده از آنها یک آموزش 5 دقیقه ای نیاز است. رنتال ها بیش از 70 کیلومتر در ساعت سرعت ندارند. ماشین های ریس اما برای مسابقه دهندگان و حرفه ای ها هستند و سرعت شان به 180 کیلومتر در ساعت هم می رسد. در همه جای دنیا می توانید از سن شش یا هفت سال سوار کارت شوید؛ چرا که این ماشین ها در سایزهای مختلف برای رده های سنی 6 سال به بالا تولید می شوند. اگر هم بخواهید، می توانید به صورت حرفه ای این فعالیت را دنبال کنید و به یکی از رانندگان حرفه ای کارتینگ تبدیل شوید.

شرایطی که برای  شرکت در مسابقات کارتینگ باید داشته باشید:

اگر دل را به دریا زده اید و می خواهید این فعالیت هیجان انگیز را تجره کنید، باید خودتان را به یک پیست کارتینگ برسانید.

در آنجا با پرداخت هزینه به مدت محدود از 6 دقیقه تا 10 دقیقه وسایل زیر را در اختیارتان می گذارند:

کارت رنتال و کلاه ایمنی

کارت رنتال و کلاه ایمنی، تمام چیزی است که شما به عنوان یک مبتدی برای تجربه کارتینگ نیاز دارید. البته یک آموزش چند دقیقه ای هم برای تان در نظر گرفته می شود که معمولا در آن به شرح پرچم های کارتینگ می پردازند. در ادامه تصویری را می بینید که در آن معانی این پرچم ها را برای تان شرح داده ایم. البته استفاده از این پرچم ها برای رنتال ها بستگی به قوانین پیست مورد نظر دارد.

اما اگر دل تان خواست به صورت حرفه ای این فعالیت را دنبال کنید باید به فکر موارد زیر باشید:

لباس مخصوص یکسره

کلاه ایمنی شخصی

ریس کارت

پارکینگ کارت

تعمیرکار مخصوص

شرکت در دوره های آموزشی مبتدی و حرفه ای

پشت سرگذاشتن آزمون ها و دریافت گواهینامه کارتینگ

ویژگی های استفاده از ماشین کارتینگ چیست

سن و وزن در کارتینگ بسیار تأثیرگدار می باشد و شرایط سنی کارتینگ در جهان از شش یا هفت سالگی شروع می‌شود. ماشین های کارتینگ هم برای استفاده رده های سنی مختلف، در اندازه های مختلف ساخته می‌شوند. وزن ایده آل برای فردی که می‌خواهد این ورزش را تجربه کند بین ۸۰ تا ۸۵ کیلوگرم می‌باشد. اگر وزن شما از این مقدار بیشتر باشد از شتاب شما کم خواهد کرد و اگر کمتر باشد نمی توانید در رقابت های آن شرکت کنید.